Korkeaojan vapaa-aikakerho Ry:n historiaa ja nykyistä toimintaa lyhyesti

Historia


Korkeaojan Vapaa-aikakerho aloitti toimintansa 1970-80 lukujen vaihteessa ja Kvak Ry rekisteröitiin 15.12.1997. Toiminta on ollut hyvin monipuolista ja kyläyhteisöä aktivoivaa.

Korkeaojan kylä on ollut aktiivisesti mukana erilaisissa kylien kehittämishankkeissa. On järjestetty markkinoita, viisi maratonia ja kaksi pyöräilyrundia Sääksjärven ympäri ja monenlaista muuta.

Kylän toiminta perustui aiemmin paljolti kyläkoulun säilyttämiseen, joka  ponnisteluista huolimatta lakkautettiin 2016. Kvak Ry osti kyläkoulun Kokemäen kaupungilta ja se toimii nykyään kylätalona pihasaunoineen.


Toiminta


Kvak Ry on Korkeaojan kylällä aktiivisesti toimiva vapaa-aikakerho, joka aktivoi kyläläisiä monenlaiseen harrastustoimintaan, yhteisiin tapahtumiin sekä positiiviseen yhteisöllisyyteen. 

Kvak Ry julkaisee vuosittain kylälehti Kvaakkua. Pikkujoulua juhlitaan kyläläisten ja ystävien kesken. Kuukausittain kylän ukot ja akat kokoontuvat saunomaan Ollintuvalle ja joka kuun ensimmäinen lauantai juodaan yhdessä aamukahvit. Maanantaisin liikutaan kylätalolla ohjatusti. Seudun historiasta keskustellaan pulinakerhossa. Talvella luistellaan, pelataan jääkiekkoa tai hiihdetään pelloille tehdyillä laduilla, kelien salliessa ja kesällä pelataan jalkapalloa. 

Halkeenkiven kesäteatteri on iso osa Kvak ry:n toimintaa. Se tarjoaa mahdollisuuden tulla kokeilemaan näyttelemistä tai muuta teatteriin liittyvää toimintaa.

Yhdistys järjestää myös monenlaista muuta toimintaa, aina voi ehdottaa mitä haluaisit ohjelmaan.

Kylätalolla on vuokra-asuntoja 4 kpl. Yhteisiä tiloja voi vuokrata juhla- ja kokouskäyttöön. Vuokrattavat

Tiedottaminen tapahtuu yhdistyksen Facebooksivustolla ja Korkeaojan kylä-ryhmässä, Kvak ry:n nettivuilla, postilaatikkoihin jaettavalla tiedotteella ja kylälehti Kvaakussa.


Jäsenmaksu

Yhdistyksen jäseniä ovat kaikki jäsenmaksun maksaneet. Voit maksaa jäsenmaksun yhdistyksen tilille.

Saajan tilinumero:

FI55 5161 0540 0046 07

Viesti: oma nimi

Jäsenmaksu 2023

Saaja:

Korkeaojan Vapaa-aikakerho Ry

Viite:

Jätä tyhjäksi

Eräpäivä:


Summa:

10,00

Toimintansa tukemiseksi yhdistys ottaa vastaan myös lahjoituksia. Rahalliset lahjoitukset voi osoittaa yhdistyksen tilille viestillä: lahjoitus.


Halkeenkiven kesäteatteri

Kylätalon läheisyydessä toimii Halkeenkiven kesäteatteri. Teatteri tarjoaa mahdollisuuden harrastaa näyttelemistä tai muuta teatteriin liittyvää toimintaa. 

Kesän 2023 näytelmänä nähtiin Reijo Honkosen käsikirjoittama ja Riitta Kujansuun ohjaama MUMMONMÖKKI, Nauruhermoja kutkuttava, mustalla huumorilla höystetty supisuomalainen kansankomedia periksiantamattomuudesta .

Halkeenkiven kesäteatteri

Hallitus

Kylätalo ja Ollintupa
Kullaantie 690                                          
32860 KORKEAOJAPuheenjohtaja: Saila Ojala puh. 044 0177217, sp: sailamummu@gmail.com 

Jäsenet:Kimmo Kalliolevo, vpj. sp: kimmo.kalliolevo@gmail.com 
Kristiina Ojala,Aapo Korkeaoja, Armi Kopra
Varajäsenet: Marja Junttila, Milla Kuparinen, Sirkka Ala-Outinen, Pasi Pakola 

Sihteeri: Elisa Pirinen puh. 040 4195775 sp: elisakpirinen@gmail.com
Rahastonhoitaja: Aino Lehtiniemi